خورندگی و رسوب گذاری به طور کلی ، عوامل فرسایشنده رسوبات را از محل هوازدگی به یکی از سه روش حذف می کنند: تأثیر عامل ، سایش (هر دو نوع فرسایش مکانیکی ، یا خورندگی) ، یا خورندگی (فرسایش شیمیایی). صرفاً تأثیر باد ، آب و یخ رسوبات را از بین می برد. به عنوان مثال ، جریان آب نیرویی به رسوبات وارد می کند و باعث از بین رفتن آنها می شود. رسوبات فرسوده شده ممکن است از قبل شل شده باشند ، یا با نیروی آب ممکن است از سطح سنگ جدا شوند. اگر جریان به اندازه کافی قوی باشد ، خاک رس ، سیلت ، ماسه و حتی شن می تواند از این طریق فرسایش یابد.
پاورپوینت مقاله در مورد خورندگی و رسوب گذاری
انتهایی ترین عملیاتی که در تصفیه خانه های آب باید انجام شود عمل تثبیت یا پایداری سازی آب (water stabilization) است.
در شرایطی که ویژگی های کیفی آب نظیر سختی و قلیائیت و دما و TDS و pH متعادل نباشد در این صورت آب تصفیه شده ممکن است خورنده و یا رسوب دهنده باشد. پدیده خورندگی و یا رسوب گذاری منجر به کاهش عمر مفید شبکه آب و ضررهای اقتصادی زیادی می شود.
- خوردگی
به طور عام پدیدهای است که در اثرتماس مواد با محیط اطراف آنها بوجود میآید. در پیدایش خوردگی ممکن است عوامل فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی و یا هر سه عامل دخالت داشته باشند.
- عوامل مؤثر بر خوردگی
1- عوامل شیمیایی مؤثر برای خوردگی
غلظت اکسیژن محلول
غلظت کل جامدات محلول (TDS)
قلیائیت، pH و دی اکسید کربن
غلظت کلر باقی مانده
2- عوامل فیزیکی مؤثر برخوردگی
درجه حرارت
سرعت جریان
ترکیب فلزی لوله ها
3- عوامل بیولوژیکی مؤثر برخوردگی
باکتریهای آهن نظیر گالیونلا و کرنوتریکس
باکتریهای احیاء کننده سولفات نظیر دیسولفوویبریودی سولفوریکانس
- رسوب گذاری
رسوب گذاری در لولههای انتقال آب زمانی صورت میگیرد که یونهای فلزی دو ظرفیتی موجود در آب یا عوامل سختی موجود در آب با سایر یونهای محلول در آب ترکیب شده و در جدار داخلی لولهها رسوب میکنند. عمدهترین اشکال رسوبات تشکیل شده شامل کربنات کلسیم، کربنات منیزیم، سولفات کلسیم و کلرید منیزیم میباشد.
برای دانلود روی لینک زیر کلیک کنید